Sınavlarda Uyulması Gereken Kurallar

09 Kas

Değerli Öğrencilerimiz,

2018-2019 Akademik Yılı Vize Sınavlarımızda başarılar dileriz. Alt kısımda Sınav Kuralları bulunmaktadır.

"

SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1. Öğrenciler sınavlara öğrenci kimlik kartı veya öğrenci belgesi ile birlikte ayrıca nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport vb. gibi resmi belgelerden en az birini bulundurması zorunludur.

2. Öğrenciler sınavın başından sonuna kadar kimliğini masasının üzerinde bulundurması gerekmektedir.

3. Tüm sınavlarda öğrenciler sıralara tam arka arkaya geçecek şekilde oturacaklardır.

4. Sınav esnasında masanın altında, yanında ve masa gözlerinde sınavla ilgili olsun ya da olmasın hiçbir kitap, defter, ders notu ve fotokopi gibi materyal bulundurulmayacaktır.

5. Sınav kâğıtları ve tutanaklardaki adı-soyadı, numara ve imza ile ilgili kısımlar mutlaka doldurulacak ve imzalanacaktır.

6. Sınavlar sırasında hesap makinesi, silgi, kalem vb. sınav malzemelerinin alış verişi yapılamaz.

7. Öğrenciler cep telefonunu mutlaka kapalı tutacak, sessiz ya da titreşim konumunda bulundurmayacaktır.(Cep telefonları kesinlikle hesap makinesi olarak kullanılmayacaktır.)

8. Masaların, sıraların üzerinde yazılmış yazılar varsa, kendi yazmasa dahi bu durumdan sınav anında o sırada oturan öğrenci sorumlu tutulacaktır.

9. Sınav düzenini bozanlar hakkında tutanak tutulacaktır.

10. Sınavın ilk 15 dakikası sınavdan çıkılamayacaktır. İlk 15 dakikadan sonra sınava girilemeyecektir. Sınava geç kalanlara ek süre verilmeyecektir.

11. Yukarıdaki kurallara uyulmadığı takdirde Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin disiplin cezaları ve suçları bölümünde belirtilmiş olan cezalar uygulanacaktır.

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürlüğü

"

Bilgilerinize ve dikkatlerinize önemle sunarız.