Üniversitemizin 14. Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kuruldu

12 Oca

Kurulduğu 2006 yılından bugüne hızlı ve nitelikli büyümesini sürdüren Üniversitemiz, Resmi Gazete’de yayımlanan kararname gereğince kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi’yle 14 fakülteye ulaştı.

12.12.2016 tarihli ve 2016/9648 sayılı kararname ile Sağlık Yüksekokulumuz, eğitim-öğretim faaliyetlerini Sağlık Bilimleri Fakültesi adıyla sürdürecek.

Kısa süre önce kurulan Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni bünyesine katan Üniversitemiz, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da öncü yükseköğretim kurumu olma hedefiyle emin adımlarla yürüyor.

Yaptığı akademik çalışmalarla birçok başarıya imza atan Üniversitemiz, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması projesinde desteklenecek 5 üniversite arasında yer alma başarısı göstermişti. Proje kapsamında sağlık ve çevre alanında özel olarak desteklenecek Üniversitemiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulmasıyla bu alandaki çalışmalarına da hız verecek.

Tıp Fakültesi ve Araştırma ve Uygulama Hastanesiyle Bölgemize ve Ülkemize önemli sağlık hizmetleri sunan Üniversitemiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulmasıyla bilim ve teknolojiyi özümsemiş, modern eğitim programlarıyla alanında yetkin, evrensel, kültürel değerlere ve hasta haklarına saygılı sağlık profesyonelleri yetiştirecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü